Benodigdheden:
2 personen
- 1/2 lepel ghee
- 1 ui
- 200 gr. risotto rijst
- 1 glas witte wijn
- warm water
- 1/2 vegetarische bouillonblokje
- 1/2 groene of oranje pompoen
- 300 gr. gesneden andijvie
- zachte geitenkaas
- zout en zwarte peper
- milde olijfolie
- 2 lepels pesto ala Alena (zie het recept bij snack en sausjes)
De bereidingswijze:
Zet de oven aan op 190 graden. Snijd de pompoen in halve maantjes nog 2 cm dik, leg ze in een ovenschaal, besprenkel met milde olijfolie, zout en zwarte peper en laat het 20 minuten bakken tot dat het bijtgaar is. Was de andijvie en snijd in repen. Doe in een pan ghee en bak er eerst een gesnipperde uitje. Voeg vervolgens de rijst erbij en laat het paar minuutjes bakken. Schenk er de wijn erbij en laat ook even bakken. Vervolgens giet je er 400 ml warm water en doe je er een bouillonblokje erbij. Laat zachtjes koken met een deksel en roer af en toe. Maak ondertussen pesto ala Alena. Hier zie je het recept. Als de pompoen gaar is, snij het nog in kleinere stukjes, wat je zelf lekker vindt. Als de risotto bijna klaar is, meng de andijvie doorheen, en laat het even gaar worden. Meng vervolgens de pompoen en pesto doorheen en serveer met geitenkaas en extra zwarte peper. Eet smakelijk!
Dit recept is heerlijk om te eten in de Vata seizoen en is het beste voor Vata's en Pitta's. Omdat risotto rijst Kapha kan verergeren, probeer Kapha's niet zo veel van eten (hoe moeilijk ook ;-) en gebruik extra zwarte peper.




