'Eten is een noodzaak, maar verstandig eten is een kunst'


François de la Rochefoucauld

Koken is een gewijde en heilzame bezigheid. Je werkt mee aan de voeding en vitaliteit van jezelf en mensen om je heen. Het loont de moeite om aan deze creatieve bezigheid aandacht te schenken. Hoe bewuster je het kookproces benadert, des te groter is het geneeskrachtige effect!


Om Ayurvedisch te kunnen koken heb je geen uitgebreide keukenuitrusting nodig. Belangrijker is dat je weet wat je doet en zuivere ingrediënten gebruikt. Ayurvedisch koken betekent niet alleen het gebruik van  Indiase kruiden,  maar wie nog nooit Indiaas gekookt heeft, kan nogal van slag raken van de lange lijst van kruiden. Geheimpje: het is heel eenvoudig. Ben je toch onzeker en wil je meer weten hoe én op welke manier kruiden gebruikt moeten worden om een smakelijk en gezond gerecht te maken, kom dan op mijn kookworkshop. Dan leer je op een leuke en ontspannen manier de basis van Ayurvedisch koken.


Een evenwichtige maaltijd bevat alle smaken, zodat het lichaam zich voldaan voelt. Een tussendoortje of een snack is dan niet nodig.

Veel gebruikte specerijen en kruiden dragen bij aan een betere werking van de spijsvertering en kunnen een gewone maaltijd tot een subliem feestje verheffen. En dat vaak in paar minuten!


Het is natuurlijk belangrijk in acht te nemen wat jouw dosha is en wat wel of niet in jouw voedingsgewoontes past. Dat is voor iedereen persoonlijk en iedereen zou moeten ook weten welke producten heilzaam zijn en welke jou uit balans brengen.

Het is niet alleen een kwestie van een of andere quiz invullen op een internet pagina, want daarmee krijg je niet het juist beeld. Wil je echt jouw voeding veranderen zodat je goed in je vel zit? Een persoonlijk consult geeft dan duidelijkheid over welke voeding en leefstijl voor jou de juiste is zodat je gezond en in balans leeft.

Share by: