Benodigdheden:

3-4 personen


- 1 spitskool

- 2 lepels sesamolie

- 125 ml appelsap

- 80 ml water

- sap van 1/2 citroen

- zout

- 1 thl. gemalen komijn

- 1 thl. gemalen koriander

- 1 thl. paprikapoeder


Tahin dressing:

- 4 lepels tahini

- 1 lepel rijst of maple siroop

- 1 lepel citroensap

- 1 thl sriracha of sambal

- water om het dunner te maken





De bereidingswijze:

Was en snij de kool in vier parten. Meng de appelsap, water, citroen en kruiden samen. Verhit in en grote koekenpan de olie en doe de parten kool in en bak ze aan beide kanten totdat ze mooi goudbruin zijn. Schenk dan de mengsel van kruiden onderin, zet de temperatuur laag en laat het met een deksel op 20 minuten sudderen. Maak ondertussen een tahinidressing. Serveer de kool met tahinidressing bijvoorbeeld bij een bramboraky of een quiche. 

Kool is super gezond maar ook heel verkoelend. De combinatie met verschillende verwarmende kruiden en verwarmende tahini met een beetje pittigheid maakt dit gerecht heel geschikt voornamelijk voor Kapha's, Pitta's en ook voor Vata's. Zeker moeite waard (kleine moeite) om te maken want het is verrukkelijk!

Geniet!

 

Share by: