Benodigdheden:

2 personen lunchgerecht


- 1/4 rode kool

- 2 grote wortels

- een handje pompoenpitten


dressing:

- citroensap van een halve citroen

- 1 lepel tahini

- zout

- zwarte peper

- 1 lepel extra vierge olijfolie

- fijn gesneden verse koriander of bosuitje




De bereidingswijze:

Snijd de rode kool in dunne reepjes en rasp de wortel fijn.  Maak een dressing en mengt het goed door de groenten samen met pompoenpitten, koriander of bosuitje. Het kan ook allebei. Laat de salade minimaal een uur staan zodat de kool goed gemarineerd en zachter wordt waardoor die beter verteerbaar is.

Deze salade is zo simpel en zo verschrikkelijk lekker om het alleen met brood of flat bread te eten of als een bijgerecht bij verschillende gerechten zoals bijvoorbeeld Aardappel-linzen ovenschotel.

Kapha's en Pitta's kunnen hiervan genieten aangezien het rauw en verkoelend effect heeft. Het is wel door de verwarmende en vette tahini gebalanceerd zodat het niet te veel verkoelt. Als je als Vata type deze salade wil eten, dan alleen als een lunchgerecht met een stuk speltbrood en een kopje gemberthee erbij en niet te veel!

Geniet!

Share by: