Benodigdheden:

2 personen


- 1 lepel ghee

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- 200 gram gemengde paddestoelen zoals champignons, oesterzwammen, shii-take

- 1 courgette

- 1 blikje linzen of 240 gr. gekookte linzen

- 1 glas witte wijn

- 1 lepel miso

-  1 pakje haverroom

- zout, zwarte peper

- 3 grote aardappels in dunne plakjes gesneden




De bereidingswijze:

Verwarm oven op 180 graden. Snipper de ui en snijd de courgette en paddestoelen in stukjes van 1,5 cm. Verhit de ghee in en koekenpan en bak er vervolgens de ui in. Voeg na paar minuutjes de courgette in en laat 5 minuten bakken. Voeg vervolgens de paddestoel erbij en bak wel 5 minuten. Schenk er vervolgens de wijn erbij en laat even koken. Voeg erbij de linzen, geperste knoflook, zout, zwarte peper en miso, laat weer 5 minuutjes zachtjes bakken en schenk daarna de haverroom erin. Laat het samen zachtjes 5 minuten bakken en schep het vervolgens in een ronde (vlaai) vorm. Leg er aardappelschijfjes boven op, bestrooi met een betje zout en peper en smeer het met vloeibare ghee. Laat 20-30 minuten in de oven bakken tot dat de aardappels mooi goud zijn.

Geniet!

Dit heerlijk gerecht is voornamelijk erg goed voor Pitta's omdat er veel verkoelende ingrediënten zijn zoals aardappels, linzen, courgettes en ghee. Maar de zout, peper, miso en haverroom brengen ook de verwarmende elementen in het gerecht waardoor het gebalanceerd is en ook goed voor Kapha.,

Share by: