Benodigdheden:

2 personen


- 1 klein bloemkool

- 200 gr kleine tomaatjes of gesneden grote tomaten

- 3 teentjes knoflook, ongepeld

- paar blaadjes basilicum

- olijfolie

- 1 bolletje buffelmozarella

- zout en zwarte peper




De bereidingswijze:

Voorverwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en leg ze in een ovenschaal samen met de tomaatjes en teentjes knoflook. Besprenkel met olijfolie en zout en zwarte peper. Bakt de groente 30 minuten in de oven. Na 30 minuten haal je de ovenschaal uit, pers de zachte knoflook uit de schil en meng het door de groenten samen met fijn gesneden blaadjes basilicum en plakjes mozzarella. Laat het nog 20 minuten in de oven tot dat de kaas gesmolten is. Serveer met een extra olijfolie. Je kunt er een stukje ciabatta bij eten of gewoon zo. 


Een simpel maar heerlijk recept, die door het gebruik van basilicum en zwarte peper Ayurvedisch wordt. Basilicum heeft namelijk een prachtige eigenschap om de zware kazen te verlichten en zwarte peper werkt in het algemeen stimulerend voor een spijsvertering.

Het recept is voor alle dosha's heel goed te eten, zeker als Kapha's er geen brood bij eten.

Geniet!


 

Share by: