Benodigdheden:


- 1/2 kopje pecannoten

- 3 lepels ghee

- 3 lepels ahorn siroop

- een snufje zout

- 1 klein pepertje gemalen

- 1/2 kopje haver

- 3 middelgrote zoete aardappels

- 5 dadels


De bereidingswijze:

Zet de oven op 180 graden. Hak de pecannoten grof. Verhit in een koekenpan 2 lepels ghee en voeg er de ahornsiroop, zout en pepertje erbij. Goed roeren en dan de pecannoten en haver erbij doen. Bak zachtjes 3-5 minuten.

Rasp de aardappels. Als ze biologisch zijn, kun je de schil mee raspen. Hak de dadels zo fijn mogelijk en roer die door de geraspte aardappels samen met zout en de rest van ghee. Vet een ronde bakvorm in en schept er de geraspte aardappels mengsel in. Spreid de kruimel mengsel overheen en bak het afgedekt voor 50 minuten. Haal na 50 minuten een deksel af en laat het nog 10 minuten staan zodat de bovenlaag knapperig wordt.

Dit supergezonde gerecht heeft heerlijke zoet-hartige, een beetje pittige taart die best zwaar is, is wat voornamelijk voor vata's en pitta's goed om te eten. Kapha's moeten oppassen omdat het te zwaar is en zou de zwaarheid van kapha nog verergeren.

Geniet!


Share by: