Benodigdheden:

2 personen


- 1/2 kg biologische kruimige aardappels

- 4 grote stronkjes witlof

- 1 ui

- 2 lepels ghee

- 1 lepel  mierikswortelpasta of 1 theelepel wasabi

- zout

- peper





De bereidingswijze:

Maak de aardappels schoon en kook ze met een schil tot dat ze gaar zijn. Snijd ondertussen een ui in kleine blokjes en bak zachtjes in de ghee. Snijd de witlof in een vorm die jij prettig vindt om te eten. Voeg bij de ui en bak het even tot dat het een beetje gaar is maar nog wel knapperig. Stamp de aardappels goed en roer er doorheen de witlof met de ui. Als het goed is, heeft de witlof ook wat vocht losgelaten. Roer goed door de aardappels samen met de mierikswortelpasta of wasabi. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Doe er extra ghee of een beetje water om het smerig

Je kunt er bij maken wat je lekker vind, vlees of vis of houd het vegetarisch. Ik maar er graag bij gebakken champignons met knoflook en stukjes "Japanse braadstuk" tofu. Heerlijk!

Een perfect gerecht voor de vroege voorjaar wanneer het eigenlijk al tijd is om te detoxen maar het weer is nog koud. De aardappels, die licht en droog zijn samen met bittere witlof en verwarmende mierikswortel zorgen samen voor een uitgebalanceerde reinigende effect voor voornamelijk Kapha's en dan de Pitta's. Vata types kunnen rustig een zwaardere vlees of visgerecht bij eten om in balans te blijven. Bijvoorbeeld een gebakken wilde zalm met dille is een geweldige combinatie.

Eet smakelijk!

Share by: