Benodigdheden:

2 personen


6 plakjes biologische volkoren bladerdeeg

8 witlofstruikjes

1 stuk biologische brie

1 potje haver creme fraise

balsamico

1 hand zwarte olijven

10 gedroogde tomaatjes

1 rode ui

zwarte peper





De bereidingswijze:

Doe de bakpapier op de ovenschaal, leg daar 6 plakjes bladerdeeg op en maak ze aan elkaar vast. verwarm de oven op 200 graden. Prik de bladerdeeg met een vork paar keer zodat die niet veel gaat opstijgen en laat 10 bakken in een voorverwarmde oven. 

Snijd tussendoor de witlof in 4 lange stukken. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak er vervolgens een paar minuutjes witlof in. Blus het af met een beetje balsamico. Laat even staan. Snijd de rode ui in dunne halve maantjes, de brie in plakjes van 5 mm, de olijven in ringen en de tomaatjes in kleine stukjes. 

Haal vervolgens het deeg uit de oven en laat even afkoelen. Smeer het deeg met de haver creme fraise, verspreid de witlof op en leg de brie op de witlof. Zorg er voor dat he mooi verspreid wordt zodat alles vol zit. Doe er vervolgens de ui op, olijven en tomaatjes en zwarte peper. Bakt in de over ongeveer 15 minuten.

Dit is een heerlijke, feestelijke en makkelijk te maken gerecht, zeker voor mensen die niet zo gek zijn op witlof als ik. De combinatie van alle smaken maakt deze plaattaart echt verrukkelijk. De bittere smaak van witlof is heel goed voor kapha's en pitta's. De romige brie brengt het gerecht voor vata's in balans en een beetje scherpe smaak van rode ui en zwarte peper is niet te veel voor vata's en pitta's maar genoeg voor kapha's om van deze lekkernij  toch te mogen genieten.

Geniet!

Share by: