Benodigdheden:

2 personen


- 1 eetlepel ghee

- 1 ui

- 250 gram risotto rijst

- 100 ml biologische witte wijn

- 1 theelepel groentebouillon

- 5 takjes boerenkool

- 1 knolraap

- 1 geperst knoflookteentje

- warm water

- een theelepel boter

- 100 gr. geraspte parmezaanse kaans

- 1 theelepel citroenschil

- 1 bosuitje

- zout en zwarte peper




De bereidingswijze:

Doe in een pan ghee, snijd de ui in blokjes en voegt het bij de ghee. Laat even zachtjes bakken. Voer er vervolgens de rijst bij, roer goed door en giet er de wijn bij. Laat het tot de kook komen en een paar minuutjes zachtjes koken. Voeg er vervolgens gekookte water erbij, fijn gesneden boerenkool en geschild en in blokjes gesneden knolraap. Doe er nog knoflook en groentebouillon erbij, meng goed door elkaar en laat zachtjes koken. Roer regelmatig door en let er op dat je genoeg water hebt. Wanneer de korrel nog hard is maar heb je geen water, dan voeg je er klein beetje bij. De risotto moet uiteindelijk een soort pap- structuur hebben.

Wanneer de risotto klaar is, meng er doorheen de citroenschil, boter, parmezaan, zout en peper en klein gesneden bosuitje.

Geniet!


Waarschijnlijk heb je al een beetje genoeg van een boerenkoolstamppot en ben je toe aan een andere variatie met deze geweldige groenten. Met dit gerecht wordt je echt heel blij! De smaken van verschillende ingrediënten maken deze risotto tot een hele aangename beleving.

Goed in de winter voor alle dosha's omdat, als het goed is, onze spijsvertering dit zwaar gerecht aankan en ons lichaam blij is met deze supergroenten. Kapha's! hoe heerlijk het ook is, overeet je niet. Langzaam eten en bewust genieten van elk hapje helpt om sneller verzadigd te zijn.



Share by: