Benodigdheden:

2 personen


- 1/2 pompoen

- 2 teentjes knoflook

- 1/4 rode kool

- 50 gr. zilvervliesrijst

- 100 ml appelsap

- 3 lepels appelazijn

- 1 tl komijnzaad

- paar plakjes ingelegde gember

- 2 bosuitjes

- sesamzaad

- 2 l sesamolie

- peper en zout



dressing:

- 3 lepels sesam olie

- 2 lepels Japanse soya saus

- een beetje wasabi (naar smaak)


De bereidingswijze:

Snij pompoen in maantjes, doe deze in een ovenschaal samen met de hele ongepelde knoflook, strooi er wat zeezout op en sesamolie en laat het 20 minuten op 180 graden bakken. Als pompoen gaar is, laat het een beetje afkoelen en snijd het in gelijke stukken. Kook ondertussen rijst en als die gaar is, zet die apart.

Snijd ondertussen kool in reepjes. Verhit sesamolie in een koekenpan, doe er komijnzaadjes in en laat even bakken tot dat de zaadjes knetteren. Doe er kool erbij en bak zachtjes. Voeg na 5 minuten appelsap en appelazijn bij en laat zachtjes bakken tot dat het gaar is. 

Maak een dressing van olie, soya saus, in kleine stukjes gesneden ingelegde gember, gepofte knoflook en wasabi.

Snijd bosuitjes klein. 

Mengt pompoen, rijst, kool, bosuitjes en dressing door elkaar. Besprenkel met nog extra bosuitjes en sesamzaad.

Een verrukkelijke en verassende salade met een oosters smaak. Omdat pompoen en sesamolie verwarmend werken is het uitstekend voor Vata types en voor iedereen in Vata tijd. Pitta types kunnen beter wasabi uit dressing halen of een andere dressing maken van olijfolie, sinaasappelsap en knoflook.

Share by: