Benodigdheden:

2 personen


- milde olijfolie

- 1 uitje

- 1 bakje oesterzwammen

- 1/2 paprika

- 5 bladen boerenkool

- 1/2 lepel oregano

- 150-200 gram penne

- geraspte parmezaan



De bereidingswijze:

Zet een pan met ruim water op het vuur. Als het water kookt, voeg dan de pasta en boerenkool toe en laat het koken totdat de pasta gaar is. Maak de boerenkool schoon en snijd het in kleine reepjes. Snijd de ui in blokjes, de paprika in reepjes en de oesterzwammen in grotere reepjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg eerst de ui toe, bak deze even, voeg daarna de oesterzwammen en paprika toe. Laat zachtjes bakken en voeg oregano toe. Bak nog even door en breng op smaak met zout en peper. Meng de gare pasta en boerenkool erdoor en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Dit winterse boerenkoolgerecht is geweldig als je zin hebt in boerenkool, maar niet in stamppot. Het is zeker goed voor Pitta-types vanwege de verkoelende aard van boerenkool en pasta, en voor Vata-types vanwege de verwarmende paprika en kruiden. Kapha-types, let op de hoeveelheid pasta en geniet ervan.

Eet smakelijk!

Een weetje over boerenkool: het wordt geprezen als een superfood en terecht! Naast dat deze groente veel voedingsstoffen bevat, heeft het ook een reinigend en zuiverend effect. Het is een geweldige groente voor mensen met osteoporose vanwege het hoge calciumgehalte.

Omdat boerenkool een verkoelend effect heeft, wordt het aanbevolen om te eten in het geval van maagzweren en bij veel gevallen met een hoge Pitta.

Het wordt vaak rauw gebruikt, zelfs in smoothies. Als je deze gewoonte hebt, wees dan voorzichtig! Boerenkool is zwaar verteerbaar, vooral rauw. Voeg het zeker niet toe aan een ochtendsmoothie, omdat dit spijsverteringsproblemen kan veroorzaken. Kook daarom boerenkool goed voordat je het eet, zo profiteer je optimaal van de voordelen ervan.


Share by: