Benodigdheden:

2 personen


- 1 tl. ghee

- 1 klein ui

- 1 teentje knoflook

- 150 gr. verse bospaddenstoelen of 100 gr. gedroogde, liefst boleten of eekhoorntjesbrood

- 1/2 courgette

- 1/4 klein pompoen

- 1 klein glas witte wijn

- 4 blaadjes verse salie

- zout en zwarte peper

- 250 gr.volkoren gnocchi

- een handje geraspte parmezaan



De bereidingswijze:

Verhit ghee in een koekenpan en voeg erbij gesnipperde ui en knoflook. Bak even zachtjes en voeg er dan in blokjes gesneden courgette en pompoen. Bak ongeveer 10 minuten en voeg er daarna gesneden paddenstoelen erbij. Als je droge paddenstoelen hebt, week ze van te voren een 1/2 uur in een glas water. Schenk er na 5 minuten een glas witte wijn erbij en maak op smaak met zout en zwarte peper en klein gesneden salie. Bak nog 5 minuten of langer tot dat de wijnsmaak minder wordt.

Kook tussendoor de gnocchi. Wanneer ze klaar zijn, meng alles met elkaar en roer en de parmezaan doorheen.


Dit gerecht is voornamelijk fantastisch om te eten wanneer het Vata tijd is of jouw Vata uit balans is. Buiten de heerlijke smaak krijg je van  deze aardende en verwarmende maaltijd een gevoel van kalmte en tevredenheid. Ook Pitta en Kapha dosha's kunnen hiervan genieten, alleen Pitta met weinig zwarte peper en Kapha juist lekker gepeperd.

Geniet!


Share by: