Benodigdheden:

4 personen


- 125 gr. Witte amandelen

- 150 gr. Dadels

- 150 gr. Aardbeien

- 50 gr. Rode bessen

- 75 ml water 

-2  eetlepels palmsuiker

- 100 ml kokosmelk

- 1 koffielepeltje vanille aroma

- sap van ½ citroen

- 2 lepels arrowroot


De bereidingswijze:

Dit is een heerlijke zomerse nagerecht als je jouw gasten extra wilt verwennen of gewoon jezelf.


Eerst ga je amandelen malen en ontpitte dadels malen totdat het fijn gemalen is en daarna samen mixen. Zo ontstaat er een zoete massa. Druk de amandel-dadel mengsel op de zijkant en op de bodem van 4 kleine bakjes.


Breng water, kokosmelk en suiker aan de kook in een steelpannetje en voeg vanille aroma met sap van citroen toe.Doe in een klein glaasje een beetje water en arrowroot en roer goed door. Als de water met kokosmelk kookt, roer dan je de arrowroot langzaam doorheen tot dat het een dikte van een pudding heeft. Laat even afkoelen.

Roer gewassen en gesneden fruit voorzichtig doorheen. Pak de bakjes en  schenk de fruitmengsel in en laat het afkoelen. Als je nog beetje van amandel-dadel mengsel hebt, verkruimel het op de bovenkant van puddinkjes.


Omdat het zoet is, kunnen er vata's en pitta's zonder schuldgevoel van genieten. En natuurlijk mogen er kapha's ook van genieten alleen is het belangrijk dat er niet te veel van wordt gegeten en dat is best moeilijk met zo een heerlijke traktatie.



Share by: