Benodigdheden:


- 2 grote zoete aadappels

- 200 gr. pure chocolade

- 1 lepel kokosolie met geur

- 4 lepels geraspte kokos

- 1 snufje zout

- 1/4 theelepeltje gedroogde gember

- 2 lepels kokosbloesemsuiker




De bereidingswijze:

Schil en snijd de zoete aardappels en kookt ze tot dat ze zacht zijn. Laat ze afkoelen en pureer ze met een staafmixer tot en Glade massa. Roer er doorheen gesmolten chocola met gesmolten kokosolie, 2 lepels geraspte kokos en suiker. Meng goed door elkaar en schept in een vorm die je leuk vindt. Bestrooi met de rest van geraspte kokos en laat het minimaal 4 uur afkoelen.

Je zou deze droom als een mousse kunnen serveren of voorzichtig in stukjes snijden en opeten als een heerlijke taart.


Dit recept is heerlijk en snel gemaakt en je maakt er iedereen blij mee die een lactose, gluten- en andere intolerantie heeft of wil geen dierlijke producten eten. Omdat zoete aardappels verkoelend zijn maar zoet en zwaar, zijn ze uitstekend voor Vata's en Pitta's. Kapha's moeten oppassen met te veel zoete aardappels eten.



Share by: