Benodigdheden:


- 250 g tofu (in blokjes gesneden)

- 4 eetlepels edelgistvlokken

- 2 eetlepels sesamzaadjes

- 1/4 tl zwarte peper

- 1/4 tl zout

 

- 2 eetlepels olijfolie

- 2 eetlepels tahini

- 3 tl sesamolie

- 2 tl rijstazijn

- 1 eetlepel soya saus

- 1 eetlepel citroensap







De bereidingswijze:

Verhit de oven op 220 graden. Pak 2 bakjes en maakt in het eerste bakje een mengsel van edelgistvlokken, sesamzaadjes, peper en zout en maak in het tweede bakje een mengsel van olijfolie, sesamolie, tahini, azijn, solaas saus en citroensap. Meng een aantal blokjes tofu eerst in het bakje met natte ingrediënten en rol se daarna voorzichtig door de mengsel van droge ingrediënten. Leg ze voorzichtig op een bakplaat die bedekt is met een bakpapier en bakt 15 minuten in de oven tot dat ze goudbruin worden.

Je kunt ze serveren als een snack of op een salade of als een bijgerecht bij roergebakken groenten.

Dit is een smakelijk en snel gemaakt gerecht waarbij de ingrediënten op een mooie manier gecombineerd zijn zodat ze alle dosha's in evenwicht blijven. De verkoelende en droge eigenschappen van tofu worden door verwarmende sesamolie, tahini en sesamzaadjes mooi gecompenseerd.

Geniet!

Share by: