Benodigdheden:


- 4 stoofpeertjes

- 1,5 dl appelsap

- 1 lepel ghee

- 1/2 biologische citroen

- 1/2 lepeltje kardemom

- 4 plakjes biologische bladerdeeg

- ahorn siroop

- ricotta

- honing




De bereidingswijze:


Schil de peren en snijd ze in 4 stukken. Schenk in een klein koekenpan appelsap, ghee, bestrooi met kardemom en snijd de citroen in dunne schijfjes en leg ze er in. Leg de peren in de vocht en laat het 30 minuten koken tot dat de sap beetje verdampt en dikker wordt en peertjes zijn gaar maar niet heel zacht.

Verwarm een oven op 200 graden. Verplaats de peren in een ronde ovenschaal en leg ze mooi rond. Schenk alle overblijvende vocht over de peren. Plak de 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar vast in een vierkante vorm en leg het deeg over de peren zodat de peertjes overdekt zijn tot het rand. Zet in een voorverwarmde oven en laat 30 minuten bakken.

Maak ondertussen een beetje ricotta aan met honing en eventueel kaneel.

Wanneer het deeg bruin is, haal de schaal uit een oven, leg er een platte bord op en draai om. Als het goed is, ligt nu de taart op een bord met prachtige bruine peertjes. 

Besprenkel de tarte tatin met ahorn siroop en serveer met een beetje ricotta.

Een heerlijke en makkelijk te maken dessert of als je jezelf wil opvrolijken. Natuurlijk is deze taart perfect voor vata en pitta types, voornamelijk door de zoetigheid, ghee en ricotta. Voor kapha types is dat beetje kardemom net wat ze nodig hebben om deze heerlijkheid beter verteerbaar te maken en ze kunnen de ricotta beter vermijden. Wel schuldenvrij genieten!


Share by: