Benodigdheden:

4 personen


- 1 lepel ghee

- 1 klein ui

- 2 cm gember wortel

- 3 wortels met verschillende kleuren

- 2 aardappels

- paar stukjes knolselderij

- ongeveer 25- 30 spruitjes

- 3 lepels passata

- 1 tl. komijnzaadjes

- 1 tl mosterdzaadjes

- 1 tl kurkuma

- 1 tl gemalen koriander

- 1 lepel madras massala

- water

- zout

-peper

- gehakte verse korianderblaadjes




De bereidingswijze:

Laat in een diepe pan de ghee smelten en doe er de mosterd- en komijnzaadjes erbij. Laat even bakken tot dat ze beginnen met springen. Voeg er de gesneden ui erbij en geraspte gember. Bak het paar minuutjes. Doe er vervolgens de grof gesneden groente en spruitjes erbij. Voeg de rest van de kruiden en water tot dat de groente bijna onderstaat. Doe er de passata erbij en zout met peper. Laat zachtjes koken totdat de groente gaar is maar nog lekker stevig. Als finishing touch doe je er fijn gesneden verse koriander op. Serveer samen met basmati rijst en met mungdahl


Als je gek bent op spruitjes of juist helemaal niet, je wordt van dit gerecht heel blij! De supergezonde Nederlandse groente bereid met Indiase kruiden zorgt voor een feestje voor de ogen en voor de mond. Samen met basmati rijst en mungdahl is dit voor alle dosha's een gebalanceerde maaltijd die snel gemaakt is. Vata moet een beetje oppassen dat ze niet te veel van die heerlijke dahl eet en Kapha moet weer niet te veel rijst nemen.

Geniet!


Share by: