Voor 2-3 personen:


- 1 broccoli

- 2 wortels 

- 1 groot hand (zelf gekiemde) taugé

- 1/2 lepel ghee

- 1 kopje (kokos) yoghurt

- 1 tl. Mosterdzaad

- ½ tl. Komijnzaad

- 1 tl. Kurkuma

- 1 tl. Korianderzaad

- ½ tl. Kardemomeen 

- een beetje geraspte gember

- zwarte peper

- keltisch of himalaya zout

- verse koriander


Snijd de groente in zoals jij het lekkerst vind om te eten. Laat de ghee smelten in een koekenpan, voeg eerst mosterd- en komijnzaad toe en wacht tot de zaadjes springen. Voeg dan de rest van de kruiden en laat even zachtjes bakken.

Voeg de groente toe en laat 15 minuten zachtjes bakken tot dat het bijna gaar is. 

Doe er tauge bij en yoghurt.Roer goed door en laat het nog 5 minuten zachtjes koken.

Dien op met vers gehakte koriander. Het is heerlijk met kokosrijst of chappati.


Eet smakelijk!

Share by: