Benodigdheden:

3 personen


- 10 groene asperges

- 1 courgette

- gemengde olijven

- seringen

- 2 lepels milde olijfolie

zout en zwarte peper


voor dressing:

- 4 lepels olijfolie

- sap van 1/2 citroen

- 5 takjes dille

- paar blaadjes munt

- 3 takjes peterselie

- een klein bosje bieslook

- een tl. honing

zout en zwarte peper








De bereidingswijze:

Snijd de asperges en courgette in stukjes van 2 cm, doe ze in de ovenschaal met olijfolie, zout en zwarte peper en gril ze even tot dat ze beetgaar zijn. Snijd ondertussen de olijven in door de helft en maak de dressing.

Laat de groente afkoelen en roer vervolgens samen met de olijven en de dressing  goed door elkaar. Versier het met seringenbloemen of andere bloemen.

De eetbare bloemen zoals viooltjes of oostindisch kerst zijn al bekend in Nederland maar er zijn veel meer bloemen die je kunt eten, onder andere ook seringen. Behalve de bijzondere smaak die ze aan een gerecht geven hebben ze ook een mooie werking op je psyche. Ze helpen namelijk om je melancholische gevoelens te verlichten. Als je er echt veel last van hebt, is het fijn om een paar druppeltjes seringenolie op je pols te druppelen en regelmatig er naar ruiken.

Share by: