Benodigdheden:

2 personen


- 1 grote stronk witlof

- 1/2 strookje bindsla (little gem)

- 1 hand vol rucola

- een paar paardebloemen blaadjes

- 5 radijsjes

- gesnipperde verse korianderblaadjes

- 1 bosui

- 6 paardebloemen

- Nigela zaadjes


dressing:

- 2 lepels bio extra vierge olijfolie

- sap van een halve citroen

- 1 tl. honing

- 1 tl mierikswortel

- zout en zwarte peper





De bereidingswijze:

Snijd de witlof, bindsla, rucola en paardebloemenblaadjes in reepjes, doe het in een kom. Snijd de radijsje in plakjes of blokjes (wat je lekker vindt). Snijd de bosuitje klein en meng ze beide door de sla. Maak een dressing en giet over de salade. Bestrooi met Nigela zaadjes en meng goed door elkaar. Verseer met de paardebloemen en serveer bijvoorbeeld bij een risotto of een vleesgerecht..

Deze salade is geweldig voor iedereen die een reiniging nodig heeft maar voornamelijk voor Pitta- en Kapha types. Mensen met verhoogde Vata mogen deze salade niet te vaak eten en zeker niet in de avond want dat zou Vata nog meer uit balans brengen door de bitterheid, scherpheid en de rauwe groenten.

Zeker een aanrader in de tijd dat paardebloemen bloeien.

Eet smakelijk!

Share by: