Benodigdheden:

2 personen


- 1/4 spitskool

- 1/3 pompoen

- 1 doosje champignons

- 1 ui

- olijfolie

- 1 glas witte wijn

- 1 pakje haverroom

- oregano

- zout en zwarte peper

- willekeurige volkoren pasta

- parmezaan



De bereidingswijze:

Bak in een grote koekenpan gesnipperde uitje op olijfolie. Voeg er gesneden champignons erbij, laat even bakken, voeg vervolgens  reepjes gesneden spitskool en in blokjes gesneden pompoen. Laat zachtjes samen 5 minuten bakken en voeg er vervolgens wijn erbij, room, 1 eetlepel oregano, zout en zwarte peper bij. Laat zachtjes sudderen.

Kook ondertussen pasta en als die klaar is, meng door de groenten heen. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Dit gerecht is perfect voor Vata tijd en dan voornamelijk Vata en Pitta types door de zoete, smeuïge  en aardende eigenschap ervan. Kapha types niet te veel van eten een een extra zwart peper erop te doen.

Share by: