Benodigdheden (voor 2 personen):


- 1 grote gekookte biet

- 2 handjes gekiemde mungbonen (tauge)

- 1/3 komkommer

- 4 paardebloemblaadjes

- 2 lente uitjes

- 1 lepel olijfolie

- 1 tlp balsamico

- 1 tlp mierikswortel

- Zout en peper


Snijdt  de biet in kleine blokjes en doe hetzelfde met de komkommer. Snijdt de paardebloemblaadjes en lente-uitjes in kleine reepjes. Meng dat alles door elkaar met gekiemde mungbonen. Maak een dressing van de overgebleven ingrediënten en meng deze goed door de salade. Lekkerste is om het te eten samen met zelfgemaakte chapati, maar met een stukje zuurdesemroggebrood is het ook heerlijk.


Gekiemde mungbonen versterken jouw spijsvertering en verschonen je darmen. Gekookte bietjes zijn goed voor je lever en galblaas. Komkommer om de droogte in jouw lichaam een boost te geven. Paardenbloemblaadjes die super gezond zijn en Kapha in het lichaam verminderen door hun bitterheid. Lente-uitjes die met hun scherpte helpen met het afvoeren van afvalstoffen. En een mieriksworteldressing met olijfolie en balsamico om de Vata, die veel mensen te hoog hebben, niet nog erger te maken en helpt voedingstoffen beter te absorberen.



Eet smakelijk!

 

 

Share by: