Benodigdheden:

2 personen


- 2 x 1/2 lepel ghee

- 1/2 flespompoen gesneden in kleine blokjes

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- 1 glas witte wijn

- 8 draadjes saffraan

- 1 bakje champignons

- 200 gr. ozro

- water

- zout en zwarte peper

- zachte geitenkaas



De bereidingswijze:

Smelt in een grote koekenpan 1/2 lepel ghee en snijd ondertussen een uitje in blokjes. Snijd vervolgens de geschilde pompoen in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de gebakken uitjes en bak een paar minuutjes. Voeg vervolgens de orzo toe, samen met een glas witte wijn. Laat 5 minuten zachtjes bakken en voeg dan 3 glaasjes (300 ml) water toe, zout en peper. Laat zachtjes koken. Ondertussen bak je in plakjes gesneden champignons in de andere helft van de ghee. Breng op smaak met geperste knoflook, zout en peper. Roer af en toe de orzo met pompoen door en let erop dat het niet te zacht wordt. Voeg nog wat water toe als het droog is en de orzo nog niet gaar is. Doe de saffraan in een klein glaasje water en voeg dit toe als de pasta bijna gaar is. Serveer met champignons erbovenop en geitenkaas. Dit heerlijke wintergerecht is voornamelijk goed voor Vata's, omdat het stevig en aardend is. Maar ook Pitta's en Kapha's kunnen er zorgeloos van genieten, zolang het buiten koud is en we behoefte hebben aan een goede en stevige maaltijd.

Share by: