Benodigdheden:

2 personen


- 1/2 bio pompoen

- 1 bio paprika

- 1 rode ui

- 1 lepel ghee

- 1/2 blik kokosmelk

- 2 limoen blaadjes

- 3 gedroogde chllipepertjes

- zout en zwarte peper

- paar blaadjes vers gehakte basilicum

- sap van 1/2 citroen

- 150 gr. quinoa



De bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 graden. Maak de pompoen schoon en snijd hem ongepeld in blokjes. Snijd de paprika in stukjes die ongeveer zelfde maat hebben. Snijd de uien in halve ringen. Schep alles in een ovenschaal en meng er de kokosmelk, ghee, limoenblaadjes, chilipepers en peper en zout doorheen en laat 30-40 minuten bakken. Kook ondertussen de quinoa gaar en hak de basilicum. Wanneer de groenten gaar is, meng er de quinoa doorheen samen met citroen sap en basilicum.

Dit heerlijke herfstgerecht is natuurlijk de beste voor vata types omdat het verwarmend en lekker vet is.  De pitta's onder ons kunnen er ook van genieten maar beter de pepertjes weglaten. Kapha's kunnen beter de ghee weglaten  en minder kokosmelk gebruiken waardoor het droger wordt en beter geschikt voor ze.

Een ideale herfstlunch  wanneer je jouw dag wilt opfleuren en jezelf even een geluksmomentje gunt.

Geniet! 

Share by: