Benodigdheden:
*Ghee
*Tortilla's
*2 grote (groene) bakbananen (plantaan)

  (als je geen plantaan kan vinden kun je ook niet te rijpe bananen gebruiken)
*Wilde spinazie gewassen (ongeveer 500 gram)
*Verse koriander
*Verse Gember
*Verse limoensap
*Komijnzaadjes
*Kurkuma
*Madras curry poeder
*Snufje zout en peper


Bereiding:
*Schil de bakbananen en snijd in stukjes. Nb. Voor een zoeter effect gebruik je rijpe bakbananen.
*Maak een mix van alle kruiden/specerijen met wat water (curry madras, komijnzaadjes, kurkuma).
*Verwarm ghee in een bakpan en bak de bananen zachtjes totdat ze een beetje goudbruin zijn. Voeg aan het einde nog wat ghee plus de kruidenmix toe en bak nog eventjes.
*Verwijder de bakbananen uit de pan en voeg de spinazie toe en laat deze op laag vuur slinken (voeg evt een beetje water toe).
*Om de dressing te maken mix je de koriander, gember en limoen met een beetje water (je knipt de koriander heel klein af en je raspt de gember en perst de limoen uit).
*Je haalt de spinazie uit de pan en laat deze nog uitlekken in een vergiet. Je kunt evt nog wat peper en zout toevoegen.
*Neem vervolgens een tortilla wrap en plaats deze in een schone pan (evt met een heel klein beetje ghee). Vul een helft met de bakbanaan, de spinazie en wat van de dressing. Vouw dan de andere helft eroverheen. Druk de tortilla zachtjes aan en bak aan beide kanten goudbruin.
*Snijd vervolgens in 4 stukjes en Eet smakelijk!

Ps. Dit gerecht smaakt heerlijk met de quacamole van avocado en komkommer



Geniet!


Share by: