Benodigdheden:

Benodigdheden:


- 3 gepelde,  zachte peren

- 4 gedroogde vijgen

- 120 ml havermelk

- 120 ml gesmolten kokosvet

- 1 el citroensap

- 3 el cacaopoeder

- 1/2 tl kaneel

- 2 tl zuiveringszout

- 200 gr. amandelmeel

- 1 tl vanille essence

- 1 tl zout

- geraspte kokos




De bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden en vet een kleine bakplaat in met kokosvet. Doe de peren, vijgen, havermelk, kokosvet en citroensap in een blender. Mix alles tot een romig geheel. Roer alle droge ingrediënten, behalve geraspte kokos, in een kom door elkaar en schep de natte massa er doorheen. Roer goed door elkaar en schenk het beslag op de bakplaat en smeer het goed uit tot de randen. Bak ongeveer 30 minuten. Wanneer het afgekoeld is, snij de plaat in blokjes of als je vormpjes hebt, steek er leuke vormen uit het koek. Besprenkel met geraspte kokos en serveer bij je middag drankje of eet voor een ontbijt.

Peren en chocola is een heerlijke combinatie en dus kun je het op verschillende manieren gebruiken. Omdat het herfst is en tijd van peren, mag je nog vaker de tijd doorbrengen in je keuken en jezelf en je dierbaren blij maken met heerlijke zoete traktaties.

Zoetigheid, chocola en kruiden horen bij de herfst en dat is niet zomaar. Omdat het Vata tijd is, kunnen we makkelijk uit balans komen en voornamelijk een onaangenaam gevoel ervaren in ons psyche. Zoete, zware en gekruiden gerechten helpen ons om terug in balans te komen en ontspannen.

Geniet!



Share by: