Benodigdheden:


- 4 harde peren

- 250 gram verse of bevroren bramen

- 2 lepels ongeraffineerde rietsuiker

- 125 gram gemalen havermout

- 1 lepel rauwe cacaopoeder

- een beetje havermelk

- 2 lepels gesmolten kokosvet extra virgin

- een snufje zout

- geraspte kokos

- ahornsiroop





De bereidingswijze:

Schil de peren en snijd ze in blokjes net zo groot als bramen. Doe in de ovenschaal de fruit en strooi er suiker overheen. Maak een papje van havermout, cacao, kokosvet, zout en havermelk. Verdeel het papje over de fruit. Strooi er geraspte kokosnoot overheen en bak in de oven op 180 graden 30-40 minuten. Serveer lauw warm en schenk er een beetje ahornsiroop overheen voor het opdienen.

De verkoelende zoete fruit en verwarmende haver maakt dit heerlijke nagerecht geschikt voor alle dosha's. Het gerecht is licht verteerbaar en super gezond door al de ingrediënten.

Geniet!

Share by: