Benodigdheden:

2 personen


- 2 lepels milde olijfolie

- 2 courgettes

- 20 draadjes saffraan

- 1 kopje witte bio yoghurt

- 1 lepel geraspte citroenschil

- 250 gram pasta (tagliatelle)

- een handje geraspte parmezaam

- zout en zwarte peper









De bereidingswijze:

Snijd de courgettes in de lengte in 4 stukken en daarvan de plakjes van 1 cm. Doe de saffraan in een klein kopje met water en laat het even staan.

Giet in een koekenpan de olie en bak er de courgettes in. Bak het zo lang tot dat een beetje gaar zijn maar nog steeds stevig. Voeg er een kopje yoghurt in en paar minuten later water met saffraan erbij. Laat zachtjes koken totdat de vocht dikker wordt.

Kook ondertussen de pasta.

Voeg er de zout, zwarte peper en citroenschil erbij en als de pasta gaar is, meng deze door de courgettes heen.

Dien op met een beetje geraspte kaas.

Eet smakelijk!


Dit is een heerlijke zomergerecht waar iedereen blij van wordt. Verkoelende courgettes helpen Pitta koel te houden en een subtiele smaak van saffraan en citroenschil verwent je smaakpeppillen en helpt ook Kapha in balans brengen.


Share by: