Benodigdheden (voor 4 personen):

- 2 kopjes mungbonen


- 5 kopjes water

- 1/5 theelepel hing (asafoetida)

- 1 eetlepel ghee


- 1/2 theelepel mosterd zaad


- 1/2 theelepel komijn zaad


- 1 teentje knoflook
 

- 2 cm gemberwortel geraspt

- 1 theelepel kurkuma


- 2 theelepels koriander poeder


- 1 theelepel gemalen zwarte peper


- 1 theelepel rijststroop


- Citroensap 

- 1⁄2 krop gehakte verse andijvie

- Gemalen zwarte peper en 
zout

De bereidingswijze:

Laat de mungbonen een nacht weken. Was de bonen goed en breng die samen met het water aan de kook. Kook gaar in ongeveer 30-40 minuten. Verhit in een pan de ghee en voeg er de komijnzaad, mosterdzaad, geperste knoflook en gember aan toe. Kort daarop de kurkuma erdoor roeren en de gekookte mungdal. De resterende ingrediënten toevoegen en laat 10 minuten doorkoken.

Dit gerecht is heerlijk met basmatirijst of met chapati of als een bijgerecht bij verschillende curries en samen met korianderchutney of komkommer raita. 


Eet smakelijk!

Share by: