Benodigdheden:

8 pannenkoekjes


- 50 gr. basmati rijst

- 50 gr, gespleten mungbonen

- 30 gr. geraspte kokos

- 1 ei

- flinke bos verse koriander

- 1 eetlepel geraspte gember

- zout

- zwarte peper

- kokosvet om te bakken


De bereidingswijze:

Laat de gespleten mungbonen een uurtje weken voordat je ze gaat koken.

Kook de rijst en de mungbonen. Het beste is als je wat rijst over hebt en dan kook je alleen de mungbonen of je kunt beide samen koken. Let op de verschillende kooktijd want meestal hebben de mungbonen langere tijd nodig. Giet de resterende water uit en laat ze even afkoelen.

Meng er vervolgens  de rest van ingrediënten doorheen, behalve een kokosvet want die heb je nodig om te bakken. Maak kleine pannenkoekjes en bak ze zachtjes aan de beide kanten licht bruin. Ze zijn heerlijk met een avocado-komkommer guacamole of een komkommer raita.

Dit is een tongstrelende, lichte en verkoelende gerecht en heel makkelijk om te maken. Perfect voor een Pitta- en Kapha types. Vata types mogen van deze heerlijkheid in de zomer ook genieten.

Eet smakelijk!

Share by: