Benodigdheden

2 personen


-  4 kopjes gekookte basmati rijst

- 1 l ghee

- 1/2 tl mosterdzaadjes

- 1/2 tl komijnzaadjes

- verschillende groenten zoals wortel, courgette, knolselderij, sperzieboontjes, witlof

- 2 handen gespruiten mungbonen

- 1 cm geraspte verse gember

- 1/2 tl kurkuma

- 1/2 tl gemalen koriander

- 1/2 tl kardemom

- zout en zwarte peper

- fijn gesneden verse koriander of lente-ui


De bereidingswijze:

Doe de ghee in een koekenpan en als die gesmolten is, voeg mosterd- en komijnzaadjes toe. Wacht tot dat ze gaan zachtjes springen en voeg er geraspte of kleingesneden groenten erbij. Roer paar minuten tot dat ze net gaar zijn.

Voeg de gespruiten mungbonen en rest van de kruiden aan toe.  Roer goed door en laat het een paar minuten zachtjes bakken. Doe er rijst er bij, roer goed door en maak op smaak met zout en peper. Garneer met koriander of een lente-ui.

Dit is een makkelijke variatie van kitchadie als je toevallig rijst over hebt en nog paar gespruiten mungbonen. Binnen paar minuten tover je een heerlijke en supergezonde reinigende gerecht. Eet smakelijk!

Share by: