Benodigdheden:


- 1 kop gemalen maanzaad

- 1/2 kopje gemalen havermout

- 1/2 kopje speltmeel

- 3 eetlepels kokosbloesemsuiker

- 1/2 eetlepel chipzaadjes

- 2 lepels ghee

- Schil van een biologische citroen

- 0,5 liter haver of rijst melk

- 1 theelepel baksoda

- Een snufje zout

- 1/2 eetlepel kaneel

- Een snufje kardemom

De bereidingswijze:

Doe de chipzaadjes in een klein kopje water en laat het even staan.  Ze zwellen binnen paar minuten op en heb je dan een geleiachtig pap die je gebruikt om te binden.


Meng in een kom alle droge ingrediënten - gemalen maanzaad, kaneel, gemalen kardemom, baksoda suiker, speltmeel, grof gemalen havermout en zout. Voeg de chipzaadjes, ghee en de geraspte schil van de citroen toe aan het mengsel. Als je geen biologische citroen hebt, raad ik aan de schil grondig te wassen met warm water en een borstel.


Meng het mengsel grondig en voeg geleidelijk melk toe. De consistentie moet 'pannenkoekachtig' zijn. Giet het mengsel in een bakvorm en bak ongeveer 20 minuten op 180 graden.


De maanzaad bevat veel vetten en is daarom een uitstekende zoete traktatie voor de herfst. Deze gezonde variant verlaagt Vata en Pitta's  omdat de maanzaad en  zoetigjheid een verkolend effect hebben en door de vette zaadjes, kruiden en een zoete smaak kan ook Vata balanceren en slapeloosheid bevorderen.  Kapha's moeten voorzichtig zijn om niet te veel van te eten omdat het zoet en vet is wat kapha's al snel uit balans kan brengen.

Geniet!"

Share by: