Benodigdheden 2 personen:


- 2 lepels ghee

- 1 grote ui

- 1 tl komijnzaad

- 1 teentje knoflook

- 1/2 courgette in dunne plakjes gesneden

- 1 tomaat

- 4 eieren

- zout en peper

- paar blaadjes verse munt

- een paar takjes verse koriander


De bereidingswijze:

Doe in een koekenpan ghee en voeg er komijnzaad en ui toen. Laat even zachtjes bakken en voeg daarna courgette, tomaten en knoflook en bak tot dat het courgette zachter is maar niet helemaal slap. Voeg daarna geklopte eieren, zout en peper en roer totdat de eiren gaar zijn. Roer er doorheen de groene kruiden en serveer met een geroosterde zuurdesem boterham met of zonder boter. Een heerlijke lunchgerecht voor koude dagen die een gewone werkdag omtovert in een feestje. Voor Pitta types is het minder goed omdat het gerecht een vuur kan laten oplaaien maar Vata en Kapha types mogen er regelmatig van genieten door het verwarmende effect.

Share by: