Voor 4 personen

Benodigdheden:

- ½ bloemkool of broccoli of snijbonen

- 2 tomaten

- 2 aardappels

- 2 wortelen

- een stukje pompoen in blokjes gesneden

- 1 eetlepels ghee

- 1 tl mosterdzaad

- 1 tl komijnzaad

- 1 lepel madras massala of:

- 1 tl gemalen koriander

- 1 tl kurkuma

- 2 tl kerriepoeder

- 1 eetlepel koriander poeder

- 1/2 tl verse gemalen zwarte peper

- 1 tl zout

- ½ l water


De bereidingswijze:

Verhit de ghee in een groot pan. Voeg de mosterdzaad en komijnzaad toe. Als de zaadjes beginnen te knetteren. Laat het 3 minuutjes fruiten. Doe alle groentes erbij doen en het water. Goed door elkaar mengen. Daarna massala toevoegen of losse kruiden. Laat het 25 minuten sudderen tot dat de groente zacht is. Garneren met vers gehakte korianderblaadjes.

Het is een simpele en toch een heerlijke curry die ook zonder uien en knoflook fantastisch smaakt en houd een maaltijd in balans. Samen met basmati rijst en mungbonen dahl kun jij en jouw dierbare heerlijk genieten van een simpele en gezonde Ayurvedische maaltijd.



Share by: