Benodigdheden

( 2 personen)


- 300 gr. groene linzen

- 1 el ghee

- 1 ui

- 1 cm verse gember geraspt

- 1 cm verse kurkuma geraspt

- 1/2 krop vers gesneden andijvie

- 200 gr. verse of diepvries spinazie

- 1 lepel appelazijn

- zwarte peper en zeezout

- verse koriander

De bereidingswijze:

Week de groene linzen een nacht in water of tenminste paar uurtjes voordat je het gaat koken.

Kook geweekte linzen in nieuw water met zeezout. Als ze zacht zijn, bak in een koekenpan fijn gesneden uitje in ghee en als het gebakken is, doe er gekookte linzen bij. Roer er gember, kurkuma, peper en azijn doorheen. Voeg er andijvie en spinazie aan toe en laat paar minuten zachtjes koken tot dat de groente gaar is. Dat gaat heel snel.

Roer verse koriander doorheen en klaar om op te eten. Het stampotje vanzelf is al heerlijk maar je kunt er ook een gebakken eitje erbij doen of gegrilde zalm. Een echte traktatie!



Dit is een hele smakelijke en simpele linzengerecht die perfect is voor pitta's en kapha's omdat linzen droog zijn en verkoelend werken. Gember en zwarte peper zorgen voor goede vertering en kurkuma voor heel veel andere werkingen zoals reinigen van lever en tegen ontstekingen. Een geweldig bron van eiwitten en fantastisch als je wilt afvallen ook omdat er bittere en lichte groenten in zitten. Dit gerecht voelt je buik en maakt je heel blij.

Geniet!

Share by: