Benodigdheden:

2 personen


- 1 krop bio andijvie

- 1 doosje biologische champignons

- 1 grote ui

- 1 teentje knoflook

- bio olijfolie

- 250 gr. spelt- of volkoren tarwe penne

- zwarte peper

- zout

- geraspte parmezaan

De bereidingswijze:

Snijd de ui in kwart maantjes en de champignons door de helft. Snijd en was de andijvie in repen maar niet te klein. Laat de andijvie goed uitlekken. Pak een groot koekenpan en giet er een beetje olijfolie in. Snijd de knoflook in plakjes en voeg bij de olie. Vervolgens voeg je de ui erbij. Laat zachtjes bakken tot dat de uit glazig is. Voeg daarna de champignons erbij en blijft zachtjes bakken. Zet ondertussen de pasta aan de kook. (je kunt verschillende pasta soorten gebruiken, zoals maispasta die beste voor een Kapha is of speltpasta, die in algemeen gezonder is dan tarwepasta.)

Als de champignons licht bruin zijn, voeg een hand voor hand goed uitgelekte andijvie erbij. Bak de andijvie zo lang tot dat het geslonken is. Gooi te veel aan het vocht in de koekenpan weg. Breng op smaak met zout en redelijk wat zwarte peper. Die mag echt aanwezig zijn. Roer er de gekookte pasta doorheen en een scheutje extra vierge olijfolie bij. Tot slot roer je de parmezaan doorheen.

Dit recept is heel makkelijk en snel om te maken en is echt verrukkelijk. 

Door de bittere smaak van andijvie en aanwezigheid van zwarte peper kan er Kapha echt van genieten. Een Pitta heeft ook baat bij een bittere smaak en een Vata hoeft zich niet zorgen te maken want het gerecht heeft genoeg olie en ook een aardende karakter. Kortom, een ideale pastagerecht voor iedereen.

Geniet!

Share by: