Benodigdheden:

2 personen


- 1 groot courgette

- 1 lepel milde olijfolie (om te bakken)

- 1 ui

- 1 paprika

- 2 tomaten

- 1 groot hand gespruite mungbonen

- 1 teen knoflook

- 4 lepels gekookte zilvervlies rijst

- 1 lepel Italiaanse kruiden

- zout

- zwarte peper

- geraspte parmezaan

- beetje extra vierge olijfolie (een optie)



De bereidingswijze:

Was de courgette goed en halveer hem in de lengte. Haal de binnenkan uit met een lepel zodat er een mooie kuiltje is voor een vulling.

Bak in een koekenpan gesnipperde ui in olijfolie, voeg er klein gesneden paprika, tomaat  en geperste knoflook erbij. Voeg daarna de mungbonen toe. Maak op smaak met zout, peper en de kruiden. Als de groente niet meer rauw is, haal het van een vuur en mengt het samen met de rijst. Vul met de mengsel de courgettes mee en doe er de geraspte parmezaan op. Bak in een oven op 180 graden minimaal 30 minuten.

Dit is een heerlijk zomers recept waar iedereen van zal smullen. Kapha's kunnen het zelf nog wat extra pittig maken maar aangezien het gerecht veel groenten en weinig rijst bevat, is dit gerecht ook voor hen geschikt. Pitta's en Vata's kunnen onbezorgd van genieten. Een kleine tip voor Vata's - besprenkel het courgette met een beetje extra vierge olijfolie voor het serveren om het wat vetter te maken.

Geniet!


Share by: