Benodigdheden


deeg:

- 300 gr bloem
  

- 160 ml water

- Snufje zout

- Gesmolten ghee


vulling:

gebruik de rest van het aardappel-wortel pasteitjes of maak zelf een nieuw vulling.

- 1 bio wortel
-
3 bio aardappels
- 1 lepel ghee (voor kapha typen liever niet)
- 1 1/2 eetlepel biologische milde olijfolie
- 1/2
theelepel mosterdzaadjes
- 1/2
eetlepel madras kerrie poeder
-
1 bosuitjes fijn gesneden
-
5 takjes vers gesneden koriander

De bereidingswijze:

Maak eerst een vulling. Kookt de aardappels tot dat ze zacht zijn. Roer er een beetje ghee doorheen en prakt het goed samen met koriander en bosui. Zet apart.

Doe in een klein koekenpan ghee, en bak er paar minuten mosterdzaadjes in. Voeg daarna de geraspte wortel in en roer goed door. Doe de madras poeder erbij en zout. Laat zachtjes bakken. Als de wortel gaar is, roer er de aardappels goed doorheen. Laat afkoelen.

Maak een stevige deeg van bloem, water en zout. Maak er dan kleine bolletjes van in een maat van een Roma tomaat :-)

Gebruik een beetje bloem op het aanrecht zodat het deeg niet plakt. Rol elke bolletje uit tot een rondje van 10 cm. Doe in het midden een volle lepel van vulling, wikkel het deeg omheen zodat het weer een balletje wordt en rol voorzichtig

uit tot dat het een soort platte pannenkoek wordt. Bak droog in een koekenpan of een speciale chapatti pan aan beide kanten. Het duurt maar paar minuutjes aan elke kant. Besmeer de chapatti met gesmolten ghee.

In principe kun je voor een vulling allerlei combinaties gebruiken. Gekookte aardappels met verschillende groentes, feta kaas of wat je zelf bedenkt.

Als je alle chapatti hebt gemaakt, snijd ze in vieren en serveer met komkommer raita. ( het recept kun je vinden bij sauzen en chutneys)

Echt en verrukkelijke gerecht waar je niet van af kan blijven!

Redelijk veilig voor alle dosha's behalve voor kapha's want die kunnen zich makkelijk overeten.


Share by: