Ingrediënten:

  • 3 grote bieten
  • 1 ei
  • geraspte onbespoten sinaasappelschil
  • sap van een grote sinaasappel
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kardemom
  • 2 l ghee
  • 100 ml ahornsiroop
  • 200 gr. boekweitmeel (voor Kapha's) of volkoren speltmeel voor Vata's en Pitta's)
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl baksoda
  • 50 gr. biologische rozijnen


voor glazuur:

  • 3 lepels ghee
  • 1 lepel honing
  • 1 l citroensap

De bereidingswijze:

Verwarm een oven op 180 graden.

Was en rasp de bieten. Klop het ei in een mengkom en klop er doorheen: het sap en de rasp van sinaasappel, gember, kaneel, nootmuskaat, kardemom, ghee en ahornsiroop. Roer er de geraspte bieten doorheen. Alles goed roeren en dan bloem, zout, baksoda en rozijnen doorheen roeren.

Vet een ronde cakevorm of een bliek en schep het beslag erin.

Bak 40 minuten en meng ondertussen de ingrediënten voor het glazuur heel goed door elkaar. Als de koek afgekoeld is, smeer er de glazuur op

Een verassende en heerlijke zoetigheid die je ook als ontbijt kan eten.


Geniet!

Share by: