Benodigdheden (voor 4 personen):


- 3 flinke bio wortels
- 8 bio aardappels

- 2 handjes gekiemde mungbonen
- 1 lepel ghee (voor kapha typen liever niet)
- 1 1/2 eetlepel biologische milde olijfolie
- 1 theelepel mosterdzaadjes
- 1 eetlepel madras kerrie poeder
- 3 bosuitjes fijn gesneden
- 1 bosje vers gesneden koriander


Was de aardappels goed, snijd ze door midden en kookt ze in het schil gaar. Was en rasp de wortels. Doe de olie in de koekenpan en voeg de mosterdzaadjes toe.

Als ze beginnen te springen voeg de kerrie poeder toe en laat even meebakken. Voeg daarna geraspte wortels en gekiemde mungbonen toe. Bak ze op een lage vuur tot ze slap zijn.

Wanneer de aardappels gaar zijn, giet het water af en stamp ze goed door. Roer een lepel ghee doorheen en dan de wortel. Voeg koriander en uitjes toe. Nogmaals goed door roeren. Maak van het mengsel pasteitjes van de grote van je hand. Bak in sesam olie. 


Ze zijn heerlijk met komkommer raita en bittere bladgroente salade.

Een ideale en heerlijke maaltijd voor een kaphaseizoen en voor iedereen die wil genieten van lekkere eten zonder een schuldgevoel :-)


Eet smakelijk!

 

 

Share by: