Benodigdheden:

- 2,5 kopjes water

- 3/4 kop kokosbloesem suiker of oerzoet

- 1 tl kardemom

- 1/4 tl saffraan

- 1 lepel sinaasappelschil

- 1/3 kop rozijnen

- 1/2 kop ghee

- 1 kop tarwe- of maisgriesmeel




De bereidingswijze:

Laat water, suiker en kruiden in een pannetje op een laag vuur koken tot dat de suiker gesmolten is. Voeg daarna de rozijnen toe en doe het vuur uit.

Verhit de ghee in een koekenpan en voeg de griesmeel toe en laat het zachtjes bakken tot dat die opzwelt en een gouden kleur krijgt. Roer het regelmatig zodat het niet aanbrandt en ongeveer 15-20 minuten.

Als de griesmeel licht bruin begint te worden, pak een garde en al roerend voeg je beetje bij een beetje het suikerwater toe. Roer snel want anders krijg je klonten. Als al het water er in zit, roer het dan nog paar minuutjes door, totdat het een dikke massa wordt. Schenk dan alles in een niet te grote vierkante ovenschaal. Strijk het oppervlak af zodat het glad is en dat het overal in de schaal verdeeld is en strooi er geraspte kokos op.

Laat het afkoelen en snijdt het in scheve ruitjes voor een feestelijk effect :-)

Deze bijzondere koekjes zijn perfect voor herfst en winter omdat ze verwarmend en zoet zijn. Door de veel geweldige werkingen die ghee heeft, zijn de koekjes ook nog extra gezond. Vata's en Pitta's kunnen er onbegrensd van genieten, Kapha's wel even oppassen!

Share by: