Benodigdheden:

2 personen


- 2 Doyenné du Comice

- 4 kruidnagels

- rasp van en citroen

- 1 lepel ghee

- sap van 1 sinaasappel

- 100 ml rode wijn

- een paar druppels vanille essence

- gehakte walnoten



De bereidingswijze:

Snijd de peertjes door de helft en haal het klokkenhuis uit. Meng de ghee met citroenschil en gemalen kruidnagels en vul ermee de gaten van het klokhuis. Leg in een klein ovenschaal en giet de sap, wijn en vanille-essence erbij. Zet in de over op 180 graden en laat het bakken gedurende 20 minute. Draai dan de peertjes om en laat nog 10 minuten bakken. Serveer met gehakte walnoten en eventueel een beetje ahornsiroop.

De peren zijn uitstekende fruit om in de winter te eten. Ze hebben een hoog watergehalte, wat kan helpen bij het hydrateren van het lichaam. Dit kan gunstig zijn om uitdroging te voorkomen en de vochtbalans te handhaven. Omdat ze ook zoet zijn, zijn ze uitstekend voor Vata personen, Pitta personen. Zelfs Kapha personen kunnen hiervan genieten door de lichtheid van peren en verwarmende effect van kruiden.

Geniet!

Share by: