Benodigdheden:

4personen


- 1 bloemkool

- 2 eieren

- een klein glaasje bier

- peterselie

- paneermeel

- geurloos kokosvet

- zout



De bereidingswijze:

Verdeel de bloemkool in grote roosjes en stoom ze in een zeef die in een pan ligt boven een beetje kokend water met een deksel tot dat ze net gaar is maar nog steeds stevig.

Laat afkoelen. Klop ondertussen de eieren in een diepe bord met bier, gehakte peterselie en zout. Maak de paneermeel klaar in een andere diepe bord.

Zet een diepe koekenpan klaar en genoeg kokosvet zodat de bloemkool straks goed in de vet ligt.

Dompel afgekoelde roosjes één voor één eerst in de eirenmengsel en daarna in de paneermeel. Bak vervolgens de roosjes op middelmatig vuur totdat ze mooi bruin zijn. Heerlijk met komkommer raita en geprakte aardappels met ghee en zwarte peper.

Dit traditioneel Tsjechisch gerecht is verrukkelijk en zeker moeite waard om te proberen. Omdat bloemkool en kokosvet verkoelende eigenschappen heeft, compenseert het de hitte van het bakken. Peterselie geeft niet alleen een extra smaakje maar ook een verkolend effect. In principe kunnen alle dosha's zonder probleem van genieten alleen Kapha mag wat eerder op de rem gaan staan aangezien het veel vet bevat.

Geniet!


Share by: