Ingrediënten:

voor 4 personen



  • 4 biologische appels
  • 150 ml appelsap
  • 1 tl kaneel
  • 1/3 tl kardemom
  • 1/2 kopje rozijnen
  • 1/2 kopje zonnebloemzaadjes
  • 2 eetlepels ghee
  • rasp van 1 biologische citroen




De bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Was de appels en haal de klok uit. Meng de rest van de ingrediënten samen, behalve appelsap en druk het mengsel in de uitgeholde appels. Zet ze in een ovenschaal waarin ze net goed passen en schenk appelsap in de ovenschaal. Laat de appeltjes bakken en giet af en toe de sap over de appels heen. Bak 45 minuten of tot dat ze mooi zacht zijn. Eet ze als ze een beetje afgekoeld zijn maar niet te koud.

Dit is een heerlijke en gezonde traktatie voor als je wilt reinigen en toch trek hebt in iets zoet. Appels zijn namelijk sterk reinigend voor lever en galblaas. Ze helpen cholesterol verlagen en afvalstoffen en zware metalen verwijderen. En als ze gekookt zijn, kunnen alle dosha's er van naar hartenlust genieten.



Share by: