Benodigdheden:


- 3 wortels

- 1 lepel chiazaadjes in een beetje water of 1 ei

- rasp en sap van 1 biologische citroen

- 1 tl kaneel

- 1/4 tl saffraan

- 2 lepels gesmolten ghee

- 75 gram kokosbloesemsuiker

- 150 gram rijstmeel

- 1/2 tl zout

- 2 tl. baking soda

- 50 gr. geraspte kokos

- 100 ml water


glazuur:

- 1 lepel honing

- 2 lepels ghee

- sap van 1 sinaasappel



De bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Doe de chiazaadjes in een klein glaasje met water zodat ze kunnen opzwellen. Rasp de wortels grof en voeg erbij de rest van ingrediënten. Roer goed door elkaar  en verspreid het deeg in een vierkante ovenschaal (ong. 20 x 15 cm). Laat 40 minuten bakken. Maak ondertussen het glazuur. Wanneer de cake klaar is, laat even afkoelen en spreid de glazuur goed over de cake.

Deze heerlijke cake past erg goed in de kapha periode die begint ongeveer vanaf februari, wanneer het langzaam warmer begint te worden. Een frisse smaak van citroen en wortels samen met saffraan en kaneel geven alle dosha's gezonde boost. Vata's en Pitta's  kunnen zelfs met deze lekkernij  hun dag beginnen. Kaneel en saffraan helpen Kapha's de zoetigheid te compenseren waardoor zelf zij van een klein stukje kunnen genieten.

Eet smakelijk!

Share by: