Benodigdheden:

2 personen


- 1/2 venkel

- 1/3 komkommer

- 1 stronk witlof

- paar takjes bieslook

- geraspte biocitroenschil


dressing:

- 4 lepels olijfolie

- 2 lepels citroensap

- 1 theelepel mosterd

- 1 theelepel honing

- zout en zwarte peper



De bereidingswijze:

Snijd venkel in dunne reepjes en komkommer in blokjes. Snijd witlof door 4 kwarten, haal de binnenkant uit en snijd het klein. Snipper de bieslook, rasp de schil van een citroen en maak een dressing. Meng alles goed door elkaar en geniet.


Wanneer je trek heb in een stevigere salade, is deze perfect. De verschillende smaken en de bijt van de groenten zorgen voor een heerlijke smaaksensatie. Voornamelijk Pitta's en Kapha's worden door dit gerecht in balans gebracht. Zelfs Vata's kunnen van deze salade genieten maar eet er minder van en zorg ervoor dat je het eet wanner het echt warm is.

Geniet! 

Share by: