Benodigdheden:

4 personen


- 2 grote bieten

- 2 pastinaken

- 1 groot aardappel

- 1 ui

- 2 tomaten

- 1 lepel ghee

- 1 tl komijnzaadjes

- 1 tl mosterdzaadjes

- 1 lepel verse gember geraspt

- 1 tl kurkuma

- 1 tl gemalen koriander

- 1/2 tl gemalen kardemom

- 1 blikje kokosmelk

- zout en zwarte peper



De bereidingswijze:

Schil de bieten en pastinaak en snijd ze in niet te kleine stukjes samen met een aardappel die niet geschild hoeft te worden als het biologisch is. Snij de ui in kleine stukjes en de tomaten ook. Doe in een diepe pan de ghee en voeg er zaadjes erbij als die warm is. Als de zaadjes gaan springen, voeg er de ui erbij en laat paar minuutjes zachtjes bakken. Vervolgens voeg je de bieten en pastinaak en laat even bakken. Giet er de kokosmelk toe, de rest van de kruiden, zout, zwarte peper en tomaten. Laat zachtjes koken tot dat de biet gaar is. Serveer samen met basmati rijst, verse koriander chutney en eventueel dahl.

Een beetje ongewone groenten om te gebruiken bij het maken van curry maar de resultaat is verassend lekker en natuurlijk super gezond. De aardse zoete smaken van de knolgroente helpt ons met het aarden en voornamelijk bietjes verrijken onze bloed en helpen het lymfesysteem schoon blijven.

Uitstekend voor Vata's en Pitta's onder ons. Kapha's kunnen er zeker ook van genieten maar met een extra pepertje en hoe moeilijk het ook is, niet extra opscheppen :-)

Geniet!

Share by: