Benodigdheden:


- 1 courgette

- 2 lepels olijfolie

- 1 blokje feta

- 1 lepel tahini

- 1 teentje knoflook

- sap van en half citroensap

- zout en zwarte peper

- eventueel 1 lepel witte yoghurt

- flinke hand gesnipperde koriander



De bereidingswijze:

Bak blokjes courgette in olijfolie en doe ze vervolgens in een elektrische molen. Voeg alle andere ingrediënten toe en maal ze totdat het een mooie romige dip is geworden. Garneer met een paar olijven en serveer samen met rauwe stukjes wortel en komkommer. Het is ook heerlijk op een crackertje.

Dit recept is mooi in balans met verkoelende en verwarmende ingrediënten, waardoor het voor iedereen geschikt is. Vata-types moeten oppassen met te veel koriander, omdat dit een verkoelend effect heeft. Je kunt deze dip ook mengen door een warme pasta met gebakken courgettes of andere groenten.

Geniet ervan!



Share by: