Benodigdheden:


- 1 groot courgette

- 1 ei

- geraspte schil en sap van 2 biocitroenen

- 1 tl geraspte gember

- 1 tl gemalen komijn

- 1/2 tl zout

- 100 ml rijsstroop

- 100 gr. geraspte kokos

- 2 lepels vloeibare kokosvet extra virgin

- 150 gr. tarwegriesmeel

- eventueel ahornsiroop en/of ricotta




De bereidingswijze:

Zet de oven aan op 180 graden.

Rasp courgette en laat even staan. Klop in een mengkom het ei en voeg er alle andere ingrediënten erbij behalve ahornsiroop en ricotta. Vet een bakblik in met een beetje kokosvet en schep er de mengsel in. Bak in de voorverwarmde oven 50 minuten. Laat afkoelen en serveer met een scheutje ahornsiroop bovenop of gemengde ricotta met ahornsiroop voor extra smeuigheid. .

Door de zoete en vochtige smaak en verkolende effect van courgette en kokos is dit uitstekend voor Vata's en Pitta's en met één stukje van dit gerecht kan zelfs kapha van genieten.

Geniet!


Share by: